Catering advies en de visie van lloff
De coronacrisis gaat naar alle waarschijnlijkheid diepe sporen in de branche achterlaten.’ – de visie van lloff: Van Catering naar Facilitaire Horeca
🎶 “Vision of lloff”
-Mariah Carey
Joost en Danny geven hun visie op de historie, de kwaliteit en het perspectief van eten en drinken in de werkomgeving in een drieluik artikelen, gepubliceerd op Facto | Platform voor Facility Management en Huisvesting.
Hoe ziet de bedrijfscatering eruit na corona? Wat wordt het nieuwe normaal? In een drieluik geven facilitaire horeca specialisten Joost Homminga en Danny van Stiphout hun visie op de historie, de kwaliteit en het perspectief van eten en drinken in de werkomgeving. In deel 1 een terugblik en een analyse van de huidige stand van zaken.
‘De coronacrisis gaat naar alle waarschijnlijkheid diepe sporen in de branche achterlaten.’
De oorsprong van bedrijfscatering
Bedrijfscatering kent in Nederland zijn oorsprong in de havens en bij het spoor. Daar waar de lonen in koffiehuizen werden uitbetaald om zo te voorkomen dat het niet meteen verbrast werd. Het groeide uit tot een geaccepteerde manier om ervoor te zorgen dat medewerkers goed verzorgd hun werk konden doen.
Door de jaren heen zijn er tal van ontwikkelingen geweest die zorgden voor aanpassingen in de branche. Zo is er aandacht geweest voor bijvoorbeeld het terugdringen van drankgebruik, een veilige werkplek, veilige voedselproductie, gezonde voeding en duurzaamheid. De laatste grote ontwikkelingen kwamen voort uit de kredietcrisis van begin deze eeuw.
Meer lezen?
Lees het hele eerste deel van het artikel hier: Van Catering naar Facilitaire Horeca – deel 1: een terugblik en een analyse van de huidige stand van zaken.
Psstt.. het artikel zit achter een muurtje maar als je geen lid bent van Facto; schrijf je in en je kunt drie artikelen per maand gratis lezen. Kun je precies ons drieluik volgen.. Komt dat even lekker uit!